2021-es nyári német tábor – élménybeszámoló

A 2021-es nyári táborunk sok tekintetben az első volt:

  • az első tábor, melyet Tullnban tartottunk (és milyen jól tettük!)
  • az első tábor, ahol egyszerre két csoport tanult (nagyon bevált!)
  • az első tábor a lockdown után (igazi felszabadult életérzés!)
  • az első tábor, ahol több program volt Bécs környékén, mint Bécsben (izgalmas volt számunkra is!)

Német nyári táborunk új szállása Tullnban

Bár elsősorban a járvány miatt döntöttünk úgy, hogy ezúttal egy kisvárosban lesz a szállásunk, teljesen beleszerettünk a helyszínbe. Modern, mindennel felszerelt, kényelmes kis házakban laktunk, a természet lágy ölén, és imádtuk, hogy csupán pár lépésnyire volt a strand – ki is használtuk, miután a nyár egyik legmelegebb hetét fogtuk ki.

Élménytábor és intenzívtábor – két különböző nyelvi szint

Másik újításunk az volt, hogy ezúttal két csoportra osztottuk a táborozókat. Az egyik csoportba az alap szinten beszélő gyerekek kerültek, ők játékosabb formában, rengeteg beszéddel és több élményprogrammal fejleszthették nyelvtudásukat.

A másik csoportba a magasabb szinten, akár már a középfokú német nyelvvizsgára készülő gyerekek kerültek. Egyikük, Kornél a tábor végén sikeres ÖSD középfokú nyelvvizsgát is tett, nagyon büszkék vagyunk rá (is)! Nekik intenzívebb volt a tanulás, de ugyanúgy számos élményprogramon részt vettek és magasabb szintű feladatokat oldottak meg közben.

A közös programok során volt, hogy a két csoport tagjai vegyültek, és volt, hogy külön végezték a feladatokat. Így rengeteget tanulhattak egymástól is – nem csak a német nyelvet, hanem magabiztosságot is.

Bécs és Bécs környéki programok

A programok és a tanulás aránya, úgy érezzük, tökéletesen sikerült. A gyerekek elfáradtak, de bírták a tempót és rengeteget profitáltak a 9 napból. Két egész napot töltöttünk Bécsben: felfedeztük a belváros quiz rallye segítségével, jártunk a Haus der Musik (Zene Háza)-ban, gyerekkoktélt kortyolgattunk a Kanal partján, meglátogattuk a Bécsi Magyar Nagykövetség patinás épületét és megismerkedtünk a város történetével a Time Travel 5D kiállításon, valamint Sisi életével az új Sisi’s Amazing Journey kiállításon. Bejártuk Tulln városát és egy csodás napot töltöttünk Wachauban, Dürnstein-ban.

Ennyire élvezték a gyerekek a tábort

 

Tudtad? Német tanfolyamainkon és táborainkban élményeken keresztül gyakorolhatod a németet! Kérdésed lenne? Fordulj hozzánk bizalommal, jelentkezz ingyenes konzultációnkra, hogy átbeszéljük, miben tudunk Neked segíteni! 

Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, hogy elsőként értesülj az új blogbejegyzésekről!

Iratkozz fel blogértesítőnkre, és hetente elküldjük Neked a legújabb bejegyzéseinket!