Eddigi élményeink

Kónyi Deák Ferenc Iskola Kirándulás

Május 16-án nálunk járt a kónyi Deák Ferenc Általanos iskola 6.-os osztályai. A napra sokat készültünk, és végül az időjárás nekünk kedvezett, így lejárhattuk a lábunkat, sok élményt gyűjthettünk, sokat tanultunk és sok látnivalóval gazdagodhattunk.A program különlegesen indult, ugyanis a Bécsi Magyar Nagykövetségen tudott minket fogadni a Nagykövet Úr, Nagy Andor. Barbi közbenjárásával olyan élményben lehetett részünk, ami csak keveseknek adatik meg: bejárhattuk a csodálatos palota épületét, megismerkedhettünk a csodás épületegyüttes múltjával es jelenével.

2017 Téli Színházas Tábor

A december fantasztikusan indult nálunk, hiszen 10 lelkes gyerkőc érkezett az SCA csapatához. Három napot töltöttünk együtt, sokat sütöttünk, és beszélgettünk németül. A téli tábor mindenki kedvence, hiszen családi hangulatban, sok játékkal telik el a három nap, miközben a gyerekeknek igyekszünk sok élményt nyújtani. A csapat egy része pénteken érkezett, aznap este azonnal karácsonyi hangulatba öltöztettük a szállásunkat, és egy finom tortával ünnepeltük meg az egyik SCA-sunk szülinapját, majd megbeszéltük az előttünk álló napok programját.

Egy őszi német-nap Hévízen

Az SCA csapata idén sem hanyagolja el a kis iskolásokat, és az őszi tanévben először Hévízre látogattunk el. Fantasztikus őszi napon, két tanórán németeztünk az ötödikesekkel, és a nagyokkal a 7.-8.-ik osztályból. Az interaktív órán sokat játszottunk, a gyerekek betekintést kaptak a császári város pompás hétköznapjaiba, virtuális sétán jártuk be a látványosságokat az osztrák fövárosban. És időközben kicsit készültünk a közelgő Márton-napra. Mindenki sorra került, mindenki kicsit szerepelt, és kipróbálhatta magát a német nyelv területén.

Juniális 2017

Idén másodjára került megrendezésre az Aranyban a Juniális, és ezúttal már az SCA csapata is jelen volt a nagyszabású szabadtéri rendezvényen. A látogatóknak - és nekünk is - szerencsénk volt az időjárással, mert a jelzett vihar csak késő délután és rövid időre csapott le az iskolára. Addig pedig mindenki kedvére sétálgathatott az iskola hatalmas parkjában, de beállhatott sportolni is, vagy kézműveskedni. 

2017 Országos Német Nyelvi Verseny

 

Majdnem 2000 szavazó, 100 nyertes, 30 fantasztikus kreatív alkotás, 10 szenzációs előadás, közel fél millió forint értékű nyereményhalmaz. Ez jellemezte az SCA 2017 nyelvi versenyét.

A versenyre januárban indult a jelentkezés, ahova az első 100 regisztráló jutott be. Az első fordulóban három német nyelvű országgal kapcsolatban kellett a diákoknak információk után kutatniuk, ezzel is közelebb hozva őket a német, osztrák és svájci kultúrához.

Hunyadi János Iskolai kirándulás az állatkertbe

22 fok, csodás napsütés, melyet nem csak a hozzánk látogató németes csoport, hanem az állatok is nagyon élveztek! A napon sütkérező majmokról, oroszlánokról, pandákról és a többi állatról is sok érdekességet tudhattak meg a gyerekek Barbitól. A magukba szívott tudást aztán az SCA Zoo Quiz feladatlapján szereplő kérdéseknél használhatták fel: mondanunk sem kell, az Eisbären és a Pandas csapatok nagyszerűen teljesítettek! 

2016 Téli Színházas Tábor

2016-os téli német nyelvi táborunk különleges volt, hiszen a gyerekeket a színház világába kalauzoltuk el.

Azon kívül, hogy megismerkedtek a német színházzal kapcsolatos kifejezésekkel, ők maguk is írtak, majd előadtak egy jelenetet - a Harry Potterből! Volt itt minden: Hedvig bagoly, utazás a 9 3/4 vágányról és Harry jó barátai. De az előadás előtt még számos érdekes és játékos feladatot oldottak meg Erich, egy osztrák kollégánk vezetésével.

Oldalak