Motiváció német nyelvtanuláshoz – Ingyenes tervező!

Motiváció német nyelvtanuláshoz – itt a heti tervező! A motiváció könnyen elérhető a német nyelvtanulás tervezésével! Az ingyenes heti tervező azt a célt szolgálja, hogy megtervezhesd német nyelvtanulásod folyamatát, kitűzhesd heti céljaidat és motiválttá válj a megvalósításukra.

Német nyelvtanulás tervező

Tervezd meg a német nyelvtanulásod!

Egy 21 napos, német nyelvtanulást szokássá alakító kihívásunk részeként készítettük ezt a heti tervezőt Facebook csoportunk tagjai számára. Ha szeretsz listákat írni, tervezgetni, akkor ez a tervező nagyszerű eszköz arra, hogy motivációnak használd német nyelvi céljaid elérésében! Ha nem vagy egy tervező típus, akkor is érdemes kipróbálni, mert tudatossá teszi a német nyelv tanulását.

Hogyan használd motivációdhoz a német nyelvtanulást segítő tervezőnket?

 

  1. Töltsd le és nyomtasd ki – ajánlott egyszerre több példányban is, így több hetet is tudsz majd tervezni (állítsd be, hogy csak az első oldalt nyomtassa!)
  2. Fogalmazd meg az aktuális hét fő motiváló német nyelvtanulási célját! Például: Átvenni egy új leckét a tankönyvben. / 3 beszédszituációban aktívan használni a német nyelvet.
  3. A KÉSZSÉG (Fähigkeit) sorba írd be, hogy az adott napon mely német nyelvi készséget szeretnéd fejleszteni. Ez teljesen a célodtól függ, hogy milyen arányban fejleszted őket, de az aktív készségek fejlesztése a legfontosabb! Aktív készségek: beszéd, írás. Passzív készségek: olvasás, hallgatás. Plusz be lehet írni még: nyelvtan, szókincs.
  4. A FELADAT (Aufgabe) sorba írd be, hogy mit fogsz aznap tenni az adott német nyelvi készség fejlesztése érdekében.
  5. Az IDŐTARTAM (Dauer) sorba írd be azt a tól-ig időtartamot (vagy akár a pontos időpontot), amikor ezt a németes készséget fejleszteni fogod.
  6. A FORRÁS (Quelle) részhez írd be, milyen németes (tan)anyagból fogsz dolgozni. Legyen ez is motiváló!
  7. KÉSZ! (Fertig) Ide jöhet a pipa, :), Toll gemacht! vagy bármi jel, ami jó érzéssel tölt el, amikor sikeresen elvégezted a kitűzött feladatot. Hihetetlen, de egy pipa is szuper motiváció!
  8. MEGJEGYZÉS (Bemerkung): ide írhatod, ha például csak részben sikerült elvégezned a feladatot.
  9. Ha van olyan idézet (Zitat), mely inspirálóan és motiválóan  hat rád, írd fel azt is a tervezőbe! A legjobb, ha németül van! J
  10. Tűzd ki a német nyelvtanulásod segítő heti terveződ jól látható helyre!
Tipplista

Éljenek a pipák! :)

Így fejleszd tökélyre a motivációd német nyelvtanulásodhoz

Egyéb tippjeink, hogy tökélyre tudd fejleszteni önmagad motiválását a német nyelvtanulás heti tervezővel:

Használj színeket!

Tervezz először be kevesebbet!

Hagyj időt az ismétlésre!

Tanulj mindig ugyanakkor, ha teheted – így válik szokássá a német nyelvtanulás!

10 perc is számít!

A zene, film, könyv is nyelvtanulás, ha német nyelven hallgatod, nézed!

Jutalmazd meg magad!

 

A motivációs német nyelvtanulástervezőt innen töltheted le:

Heti_nyelvtanulástervező_DE_SCA_ausztriatabor.hu

 

Kipróbáltad? Írd meg nekünk tapasztalataid! Kérdésed van? Csak bátran! :)

 

Motivációs német nyelvtanulás érdekel? Elakadtál a német nyelv tanulásában? Fordulj hozzánk bizalommal, jelentkezz ingyenes konzultációnkra, hogy átbeszéljük, miben tudunk Neked segíteni! Az üzenetbe csak írd be: “ingyenes konzultációt szeretnék”.