2016 Országos Német Nyelvi Verseny

Helyszín: 
Budapest
Dátum: 
szombat, 2016. május 14

 A verseny célja

Játékos és interaktív módon megismertetni a résztvevő tanulókat a német nyelvű országok kultúrájával, kreatív alkotásra, a német nyelv hasznosságáról való elmélkedésre buzdítani őket, és nem utolsósorban esélyt kínálni mindenki számára, hogy részt vehessen egy egyhetes német nyelvi táborban Bécsben. A verseny két korosztályban kerül meghirdetésre: Mini Gruppe: 8-11 évesekés Maxi Gruppe: 12 – 15 évesek

A verseny menete

A verseny 3 fordulóból állt.

Első forduló

Az első forduló egy országismereti feladatlap, melynek célja, hogy a résztvevők utánajárjanak, kutatásokat végezzenek különböző, a német kultúrával kapcsolatos témakörökben. A kvíz 3 részből állt: Ausztria, Németország, Svájc.

Második forduló

A második forduló egy kreatív alkotói pályázat, melynek célja, hogy a résztvevők elgondolkozzanak a német nyelv jelentőségéről és kultúrájáról, majd annak egy jellemző elemét rajzon vagy bármilyen más kreatív alkotás formájában (pl. montázs, festmény) ábrázolják.

Az alkotásokok megtekinthetőek Facebook oldalunkon.

Harmadik forduló

A harmadik forduló szóban zajlott, zsűri előtt. A versenyzők felkészültek egy kb 7 perces perces kiselőadással egy általuk választott, német kultúrához, nyelvhez kapcsolódó témakörből. Az előadás német nyelven zajlott, de a döntésnél nem volt szempont a nyelvi készség – az érthetőség természetesen fontos volt. Köszönjük a Magyarországi Németek Házának a helyszín és a technika biztosítását!

Nyeremények és nyertesek

Minden résztvevőt megajándékoztunk egy e-oklevéllel, valamint azok, akik nem jutottak be a 2. illetve 3. fordulóba, egy szponzoraink által felajánlott kuponcsomagot kaptak ajándékba.

A 2. fordulóban az SCA különdíjában részesültek: Szabó Sára, Bogár Klára Anna, Tamás Bence, Kocsis Dorka

A döntősök

SCA német nyelvi verseny döntősei

 

Fődíj: 1-1 hetes német nyelvi tábor Bécsben

Nyertesek: Molnár Anna Klára és Bagó Veronika

Barbi és Zsuzsi a győztesekkel

2. díj: 1-1 családi belépő a Lázár Lovasparkba

Nyertesek: Lázár Marcell Péter és Prunner Lea

Lázár Marcell Péter    Prunner Lea

3. díj: 3-3 Shrek musical jegy és 1-1 képes album könyv Ausztriáról

Nyertesek: Madarász András és Ulrich Márk

Madarász András    Ulrich Márk

 

Különdíjban részesültek: Gyüre Dávid, Firle-Kiss Balázs, Bogár-Szabó András, Kiss Dorottya

Ezeken felül minden résztvevő könyvjutalomban részesült az SCA és a Zentrum - Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ jóvoltából.

A döntőről készült többi felvételt Facebook oldalunkon lehet megtekinteni.

 

Szeretettel gratulálunk minden résztvevőnknek!