Németes nap a Halassy Iskolában

Helyszín: 
Budapest
Dátum: 
péntek, 2017. november 10

Az idei második iskolalátogatás alkalmával az Újpesti Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola és Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában járt az SCA. Edit néninek köszönhetően az itteni iskolásokhoz is közelebb hoztuk a német nyelvet, és egy kicsit a német nyelvű kultúrát is magukba szívhatták a gyerekek.

Az iskolások izgatottan várták az interaktív német órát, a tervezett 9 óra helyett fél 9-kor már meg is kezdtük a játékot.  Elöször az 5.-6. osztályosok, majd utánuk a 7.-8. osztályos nagyok voltak a vendégeink.

Az 5.-6. osztályosok négy asztalnál dolgoztak 8-9 fős csoportokban, de a nagy létszám ellenére a csoportmunka remekül működött. A nagyobb csapatban még többen voltak, ott azért már kihívás volt a csapatmunka, és nagyobb szükség volt a segítő pedagógusok részvételére is, de úgy már nagyon jól működtek a csapatok.

Beszélgettünk kicsit a Márton-napról, és kaszinóztunk is az SCA által készített interaktív videóval. Megismertük Szent Márton életét, és megismerkedtünk sok új kifejezéssel is. A játékot követően virtuális séta keretében jártuk be Bécs nevezetes utcáit, ismertük meg híresen csodálatos épületeit. Aztán már csak pár perc maradt arra, hogy a gyerekek megismerjenek minket is, az SCA csapatát. Meséltem nekik a táborokról, hiszen már közeleg a téli tábor időpontja, ahol még van pár szabad helyünk.

Majd kiosztottuk a sok-sok ajándékot, amit az SCA a partnereinek köszönhetően oszthatott szét a gyerekek között. Így most újabb magyarországi tanulók juthatnak el a bécsi Zene Házába, a viaszfigura múzeumba (Madame Tussauds), és egy szerencsés még a robot étterembe is (Rollercoaster Restaurant). Emellett sok cukorkával, osztrák ízekkel, darts-cal és sok egyéb kis ajándékkal tettük igazán különlegessé a gyerekeknek ezt a napot.

 

A táborainkban a gyerekek megismerik, megszeretik a német nyelvet, használják, és játékosan közelebb kerülnek az osztrák történelemhez, gasztronómiához. A osztálykirándulások alkalmával pedig érdekes feladatokkal, és a helyismeretünkkel segítjük a Bécsbe látogató pedagógusokat, osztályokat.

Reméljük sok Halassy-sal találkozunk majd a közeljövőben!