Eltelt a nap, és rájöttél, hogy a betervezett szótanulás/házi feladat/cikk elolvasása, stb. megint elmaradt, és nem jutottál közelebb a nyelvi célodhoz. Sebaj, majd holnap. Ugye, ismerős? Nekünk sajnos nagyon is. Ezért arra jutottunk, hogy ezen változtatni kell:

Tarts Zsuzsival egy 21 napos kihívásban, és építsd be a nyelvtanulást a mindennapjaidba!

Kezdés: 2020.09.28.

Regisztrálj most az oldal alján, és elküldjük Neked az „5+1 tipp otthoni nyelvtanuláshoz” című ötlettárunkat!

Talán már te is hallottál róla, hogy ahhoz, hogy egy új szokást beépíts a napi rutinodba, 21 nap szükséges. Mit kell tenned, hogy ez megvalósuljon? Segítségképpen megosztjuk Veled Zsuzsi terveit is.

  1. Gondold át a napi szokásaid (pl fogmosás, főzés, vezetés, lefekvés, stb.) és válassz ki egyet közülük. (TIPP: ne étkezést válassz, mert az után nehezebben fog az agyad.) Határozd meg, mennyi időt tudsz a tanulásra szánni – 5-15 percet javaslunk elsőre.

„Nekem a reggeli és a délutáni kávézás az, amikor nyugodtan leülök pár percre. Reggel jobban fog az agyam, így azt választottam. 15 percet tűztem ki célul.”

*******************************************************************

  1. Mi a célod? Milyen módon szeretnéd beépíteni a nyelvtanulást a napodba?  Milyen tananyagot fogsz használni? A válaszok alapján tervezd meg egy hétre előre, hogy melyik nap mit fogsz csinálni. A második és a harmadik hetet az első héten tapasztaltak alapján tervezd majd csak meg!

TIPP: Ha bizonytalan vagy a tananyagokat illetően, olvasd el az ehhez segítséget nyújtó ötlettárunkat, melyet a kihívásra regisztráltaknak küldünk ki email-en!

„Én a szintentartás mellett fejleszteni is szeretném a nyelvtudásom, ezért az első hétre ennek megfelelő feladatokat terveztem be. A regisztrálóknak elküldöm a heti tervem részleteit is. Az első héten egy tankönyvből fogok haladni, ami mellé választok egy szókincsfejlesztő könyvet és egy sitcom-ot.”

TIPP: a tananyagot előre készítsd elő, ne azzal menjen el az idő, hogy zeneszámot vagy sorozatot keresgélsz.

*****************************************************************

  1. Írj egy Amikor….akkor… mondatot és tűzd ki jól látható helyre.

„Az én mondatom: Amikor megittam a reggeli kávém, 15 percet foglalkozom a nyelvtanulással.”

TIPP: a heti tervedet is tűzd ki mellé! Ha nem teljesülne, ne aggódj, tervezz be kicsit kevesebbet a második hétre! A célünk most a szokás kialakítása!

****************************************************************

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, ahol segítünk összeállítani a terved, válaszolunk a kérdéseidre, és tippjeinkkel motiválunk! (Egyéb németes anyagokat és Ausztriáról szóló érdekes híreket is találsz ott.)