Képes albumok Bécsről – német nyelvű könyvajánló

A 2020-as év eseményei számos fotóművészt megihlettek, míg mások a természetben találtak megnyugvásra és menedékre – így születhettek meg ezek a különleges fotóalbumok.

  1. Auenhammer-Trumler: Die Flüsse Wiens (Bécs folyói)

Bécsben 85 folyó és 115 állóvíz található. Ebben az albumban a piciny forrásoktól kezdve a nagyobb tavakig képekben megörökített világában merülhetünk el.

A könyvet itt lehet megrendelni.

2. Haya Molcho – Muriel Molcho: Wien by Neni.Food.People.Stories

A bécsi Naschmarkt-on található méltán neves Neni éttermet a Tel Aviv-ból származó Haya Molcho nyitotta 2009-ben. Azóta a Neni egy Európa-szerte elismert márkanévvé vált. A könyvben a csodás felvételek mellett recepteket és történeteket is olvashatunk.

A könyvet itt lehet megrendelni.

 

3. Mautner-Markhof: Wien bei Nacht – zwischen Terror und Lockdown (Bécs éjjel – terror és karantén közt)

Egy rendezvényszervező magányos éjszakai barangolásai során örökítette meg a kihalt város utcáit. A sors úgy hozta, hogy amikor az épp szünetelő tömeges rendezvények fényképezése helyett a kihalt utcákat szerette volna lencsevégre kapni, éppen azon a napon kezdte tervét megvalósítani a belvárosban, amikor az a terrorizmus színhelyévé vált.

A könyvvel emléket kíván állítani ennek az évnek és eseményeinek, melyek nem fognak többé megismétlődni és csupán emlékekként maradnak fenn.

A könyvet itt lehet megrendelni.

 

Nézd meg korábbi bejegyzéseinket is!

Falco – német nyelvi feladatlap

Tippek nyelvtanuló utazóknak

Érdekességek Freud-ról: Lecke a FB csoportunkból

 

Forrás: https://kurier.at/chronik/wien/neues-fotobuch-streifzug-durch-das-naechtliche-lockdown-wien/401114103