Kónyi Deák Ferenc Iskola Kirándulás

Helyszín: Bécs

Dátum: csütörtök, 2019. május 16

Május 16-án nálunk járt a kónyi Deák Ferenc Általanos iskola 6.-os osztályai. A napra sokat készültünk, és végül az időjárás nekünk kedvezett, így lejárhattuk a lábunkat, sok élményt gyűjthettünk, sokat tanultunk és sok látnivalóval gazdagodhattunk. A program különlegesen indult, ugyanis a Bécsi Magyar Nagykövetségen tudott minket fogadni a Nagykövet Úr, Nagy Andor.

Barbi közbenjárásával olyan élményben lehetett részünk, ami csak keveseknek adatik meg: bejárhattuk a csodálatos palota épületét, megismerkedhettünk a csodás épületegyüttes múltjával es jelenével. Nagykövet Úr mesélt nekünk a diplomaták különleges és izgalmas mindennapjairól, a nagykövetség munkájáról. Barbi vezetésén megismerkedhettünk a palota történetével, valamint megcsodálhattuk a több száz éves festményeket, kályhákat.Ezután a nem mindennapi élmény után nekivágtunk gyors lépésekkel a városnak és úton az NHM-be (Természettudományi Múzeum) kicsit megismerkedtünk Bécs történelmével és a látnivalókkal. Az NHM-ben kalandos feladatokkal fedeztük fel a fantasztikus kiállításokat. Erre a múzeumra egy nap is kevés, annyi látnivaló várt ránk! Az ásványok mesés világa, a világ legrégibb női szobra, az ősemberré alakító masina, a planetárium mind tökéletes kikapcsolódást nyújtanak az ide érkezőknek.

A sok élmény után felfedeztük a városi kvíz rallyval a Hofburgot, a Parlamentet, megnéztük, hogyan készülnek a remek, rendkívül különleges és drága Demler torták, majd belevetettük magunkat a 4D-s mozit és megszámlálhatatlan kalandot tartogató múzeumba. A Time Travel-ben kivétel nélkül mindenki csak ámult, hogy micsoda technikákkal lehet a múltat a jelenbe hozni: 4D mozi mozgó székekkel, VR-szemüveggel a bécsi operaba csöppentünk, lovaskocsin Bécs fölé emelkedtünk! Ez a múzeum egyszerűen fantasztikus! A múzeumot követően utolsó erőnket is összegyűjtve elsétáltunk a Stephansdom-hoz, majd alaposan kifáradva, de telis-tele élménnyel elutaztunk még egy rövid kiszállásra Schönbrunnba is.

Ez a nap nem lehetett volna tökéletesebb, köszönjük az SCA-nak a szervezést, a lelkiismeretes munkát! Köszönjük a gyerekeknek a sok csillogó szemet, az érdeklődést, a közös munkát! Köszönjük a kísérőknek a sok kívancsiskodást! Találkozzunk mielőbb újra itt, Bécsben – táborainkban vagy osztálykiránduláson!