Német nyelvű és nyelvi társasjátékok

Az egyik legjobb módszer a német nyelv gyakorlására – az élményekkel tanulás mellett – a társasjátékozás. Szinte észrevétlenül tanulhatunk így új kifejezéseket, és merülhetünk el a németül társalgásban, lámpaláz nélkül.

Hatalmas választék érhető ma már el idegennyelvi játékokból, ebből szemezgetünk. A bejegyzés alján megadott linkekre kattintva még több társas között böngészhettek.

1. Az abszolút nyerő: Activity

Listánk első helyén mi más állhatna, mint a minden nyelven népszerű Activity, hiszen mi is rendszeresen játsszuk a táborok alatt. Kezdőknek, haladóknak, kicsiknek (Junior verzió), nagyoknak, beszédeseknek és rajzolósoknak egyaránt jó választás!

2. Tick Tack Bumm

Ez a játék is nagyszerű szókincsfejlesztő, ahogy a leírás is mondja:
Fordíts fel egy kártyát, alaposan nézd meg a képet, majd indítsd el a Tick Tack Bummot! Senki sem tudja, hogy mennyi ideig ketyeg és kinek a kezében lesz, amikor elhangzik a Bumm! Ezért mond gyorsan egy szót a képről és passzold tovább az időmérőt! Ha ügyes vagy és elég gyorsan tudsz új szót mondani akkor nem nálad lesz az időmérő, amikor elhangzik a Bumm, mert akinél ekkor van, az sajnos büntetésül egy kártyát kap. Az nyer, akinek a játék végén a legkevesebb kártyája marad. (jateknet.hu)

3. Die Rundreise – A körutazás

A Klett Kiadó játékai közül nehéz eldönteni, melyik a legjobb. Nekünk nagyon tetszik, hogy ez a társas országismeretet is nyújt, emellett már A2-es szinttől játszható, élvezhető.

+1 Wien – das Spiel

Haladóknak ajánljuk ezt a Bécsről szóló ismeretterjesztő társasjátékot. Nekünk is megvan, a nyelvvizsgára készülő táborozóink már találkozhattak is vele.

 

Még több társasjátékot ezeken a linkeken találtok:

Társasjátékrendelés

Klett Kiadó

Wien – das Spiel

 

Jó szórakozást kívánunk hozzájuk! Játékra fel! :)