2016 Téli Színházas Tábor

Helyszín: Wien Hetzendorf
Dátum: péntek, 2016. december 16 – vasárnap, 2016. december 18

2016-os téli német nyelvi táborunk különleges volt, hiszen a gyerekeket a színház világába kalauzoltuk el.

Azon kívül, hogy megismerkedtek a német színházzal kapcsolatos kifejezésekkel, ők maguk is írtak, majd előadtak egy jelenetet – a Harry Potterből! Volt itt minden: Hedvig bagoly, utazás a 9 3/4 vágányról és Harry jó barátai. De az előadás előtt még számos érdekes és játékos feladatot oldottak meg Erich, egy osztrák kollégánk vezetésével.

A saját színház után igaziba is ellátogattunk, egy kis belvárosi séta után a bécsi Dschungel Theater-ben néztük meg a Pinokkiót – utána ellenőriztük is, közülünk ki a „Holzkopf”:).

Vasárnap egy hangulatos karácsonyi vásárba látogattunk el, és megszemléltük a hógömböket is a Hógömb Múzeumban.

A pályaudvaron pedig még a hazaút előtt helyiekkel készítettek a gyerekek interjúkat a karácsonyról. A vonaton pedig kedves üzeneteket írtunk egymásnak mindenki saját bécsi karácsonyi képeslapjára, hogy sose feledjük el ezt a néhány csodás együtt töltött napot!

Nagy örömünkre a gyerekeket jövőre ismét táborainkban köszönthetjük! :)

Visszajelzések Az Eseményről

Nekem is nagyon tetszett a tábor, főleg az, hogy a legtöbb kommunikáció /németül zajlott/, de ha valamit nem tudtunk, magyarul is meg tudtuk kérdezni. Tetszett a sok séta és a feladatok is. Nagyon jól éreztem magam, várom, hogy egyszer újra jöhessek.
– Domi, 12

Zoli nagyon lelkesen és élményekkel teli jött haza, nagyon sokat mesélt mindenről. Nagyon tetszett neki a tábor, mondta, hogy kicsit fárasztó volt az elején, de ez természetes, hiszen felnőttnek sem pihentető átállni teljesen idegen nyelvre, nem egy gyereknek, úgy, hogy Zoli igazából még nem volt így „magára hagyva” más nyelvterületen. Mondta, hogy szombat este már úgy ahogy felvette a ritmust és vasárnapra már lendületbe jött. J A pályaudvaros élményt (meg minden egyebet, múzeum, színház, utazás, vásár) is mesélte, nagyon tetszett neki. J Ja, és az ellátással is nagyon meg volt elégedve. Bécs is nagyon tetszett neki, mondta, hogy milyen modern. Nagyon örülünk, hogy ilyen jól sikerült a tábor én is úgy érzem, hogy sokat fejlődött, bár nem gondolnám, hogy ilyen rövid idő alatt meg lehet váltani a világot, viszont az nagyon-nagyon sokat számít, hogy valaki merjen megszólalni idegen nyelven és úgy gondolom, hogy ez biztos, hogy maximálisan sikerült.
– Anita, Zoli Édesanyja