2017 Téli Színházas Tábor

Helyszín: Bécs
Dátum: péntek, 2017. december 01 – vasárnap, 2017. december 03

A december fantasztikusan indult nálunk, hiszen 10 lelkes gyerkőc érkezett az SCA csapatához. Három napot töltöttünk együtt, sokat sütöttünk, és beszélgettünk németül. A téli tábor mindenki kedvence, hiszen családi hangulatban, sok játékkal telik el a három nap, miközben a gyerekeknek igyekszünk sok élményt nyújtani. A csapat egy része pénteken érkezett, aznap este azonnal karácsonyi hangulatba öltöztettük a szállásunkat, és egy finom tortával ünnepeltük meg az egyik SCA-sunk szülinapját, majd megbeszéltük az előttünk álló napok programját.

Szombaton egy kiadós reggelit követően megérkeztek a napközisek is, és azonnal neki is álltunk a mézeskalács készítésének. Két csapatban alkottuk meg az idei év mézeskalácsát, majd megnéztük, hogyan kell főzős videót készíteni, hogy aztán mi is elinduljunk tv paprika színpadán. Az egyik csapat karácsonyi mandula hólabdákat sütött a tv-ben, míg a másik csapat karácsonyi sütiket varázsolt az asztalra. Ezt követően alaposan meg is tömtük a gyomrunkat, ebédeltünk, és kis időt eltöltöttünk a kertben, jégembert alkottunk, és a maradék havat hógolyová formáltuk. Délután színházba mentünk, ahol egy remek előadás keretében ismerkedtünk meg Robin Hood-dal. A darab bar nehéz nyelvezetű volt, de annyira mutatós, és vicces, hogy a gyerekek is hatalmasakat nevettek az eloadas alatt. Nagy elmeny volt, sokat vissza fogunk ide járni. Ezután megcsodáltuk a karácsonyi hangulatba öltöztetett Rathausplatz-ot, kicsit gyerek puncsoztunk a nagy hidegben, majd hazaindultunk. Jól esett otthon a vacsora. Amint besötétedett, elindult a gyilkosozas, játszottunk egy pár kört, nagyon jókat nevettünk, de aztán már mentünk is aludni, sűrű nap volt, mindenki elfáradt.

Másnap reggel még elmentünk a karácsonyi vásárba, majd ebéd után korcsolyázni. Már nem maradt sok időnk, de azért így is élményekkel és új német szavakkal telve indulhattunk vissza Magyarországra.

Nagy élmény volt Veletek ismét, mindenkit nagyon sok szeretettel várunk vissza nyáron!

 

Visszajelzések Az Eseményről

Köszönjük, hogy az Evelin Közöttetek ünnepelhette meg a születésnapját, és igaz, hogy nagyon nyúlfarknyinak tűnt ez a hétvége, de mindketten nagyon jól érezték magukat. Most már a nyarat várják, de addig is kívánok az Evelin és a Petra nevében is mindkettőtöknek sok boldogságot és jó egészséget!
– Gerhardt Attila, Evelin és Petra apukája

Kedves Barbi és Zsuzsi!
Nagyon szépen köszönjük a téli tábor lehetőségét! Csenge nagyon jól érezte magát szombaton. Kicsit félve engedtem el, de a beszámolója alapján mindent nagyon élvezett, amit ott csináltak. Soproniként, neki újdonság volt a villamos, ahogy a városban megy, mesélt a sínekről. Mesélte a mézeskalács készítését, szívesen gyúrja, nyújtja a tésztát, díszíti a sütit. A színházi előadás volt egy kicsit furcsa számára (pedig olvastam neki a történetről) és színházi darabot is látott már többször, de ilyet még nem. Testvéremék vitték ki, akik szintén csak dícsérő szavakat mondtak Barbiról, aki fogadta Csengét. Hálás vagyok érte! A programokról, a gyerekekről csak pozitív dolgokat mondott. Mesélte, hogy sokat játszottak a hóban is. Nyáron is szeretne menni (szerintem ez mindent elárul :)
– Sáli Eszter, Csenge anyukája