Bécsi programok – németes élményeink 1. rész

Bécsi programok széles palettája vár mindenkire, aki élményeken keresztül szeretné a német nyelvet gyakorolni és közben felfedezni a császári fővárost.

 

Karmesterként vezényelni a Bécsi Filharmonikusokat
Ősemberré változni egy pillanat alatt
Hercegnőnek vagy hercegnek öltözve fényképezkedni

 

Csak egy kis ízelítő abból a rengeteg élményből, mely kicsiket-nagyokat Bécsben vár!

Számunkra minden évben az a legjobban várt része a német nyelvi táborok és nyelvtanfolyamok szervezésének, amikor összeállítjuk az elsősorban bécsi programokat. A jól bevált és közkedvelt programok mellett mindig rengeteg olyan lehetőséget fedezünk fel, melyet remekül lehet a német nyelv fejlesztésére használni és az élvezeti faktora is igen magas. (ITT bővebben is olvashatsz arról, hogyan is zajlanak nálunk ezek a programok.) Blogsorozatunk bécsi programokról szóló, első részében 3 kedvenc múzeumunkról, kiállításunkról írunk.

Német nyelvtanfolyam élménypedagógiával

A Bécsi Filharmonikusokat akár Te is vezényelheted!

1. Haus der Musik Wien (Zene háza, Bécs) – kiváló program nem csak zenészeknek

Azért szeretjük, mert az 5 emelet minden egyes termében különleges, interaktív módon fedezhetjük fel nem csak a zene és a zeneszerzők, hanem a hangok világát is. Kedvenceink közé tartozik a dobókockákkal keringő komponálás, a nevünk alapján megkomponált egyedi Mozart-mű és a Bécsi Filharmonikusok vezénylése karmesterként. (Utóbbinál arra sem árt felkészülni, hogyha valamit rosszul csinálunk, bizony elégedetlenkedni fognak a zenészek!)

Dínók az NHM-ben

Dínók várják a németeseinket

2. Naturhistorisches Museum (Természettudományi Múzeum) – kihagyhatatlan bécsi program

Már maga az épület is csodás, és hatalmas: ha mindent jó alaposan meg szeretnénk nézni, érdemes legalább fél napot rászánni erre a bécsi programra. Mindig kellemes meglepetés számunkra, hogy a táborozóinkat és tanulóinkat ugyanannyira leköti az ásványok, mint az emlősök világa. A legtöbb időt a vulkánkitörés-szimulátornál, az élethű (és időnként megmozduló) dinoszaurusznál és dínócsontváznál, valamint az ősemberek között szoktunk tölteni. Utóbbi részen magunkból is ősembereket varázsolhatunk, és elküldhetjük magunknak az eredményt emailben. Néhány éve pedig már a mini Planetárium programjain is rendszeresen részt veszünk.

Hercegnők

SCA – hercegnők Schönbrunnban

4. Schönbrunn Kindermuseum (Schönbrunn Gyerekmúzeum) – gyerekek és örök gyerekek programja

Bár a múzeum a kisebbeket szólítja meg, be kell valljuk, mi is mindig nagyon élvezzük ezt a bécsi programot! Megtudhatjuk, hogyan zajlott az élet a palotában, mikkel játszottak a gyerekek, milyen fogások kerültek az asztalra és milyen bútorokkal rendezték be szobáikat a császári család tagjai. A fő attrakció pedig, amikor  végén válogathatunk a szebbnél szebb ruhadarabok és kiegészítők között, és egy fénykép erejéig visszautazhatunk az időben.

Tudtad? Német tanfolyamainkon és táborainkban élményeken keresztül gyakorolhatod a nyelvet! Kérdésed lenne? Fordulj hozzánk bizalommal, jelentkezz ingyenes konzultációnkra, hogy átbeszéljük, miben tudunk Neked segíteni! 

Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, hogy elsőként értesülj az új blogbejegyzésekről!

Iratkozz fel blogértesítőnkre, és hetente elküldjük Neked a legújabb bejegyzéseinket!