Német nyelvtanfolyam élménypedagógiával – miért hatékony?

Német nyelvtanfolyam élményeken keresztül

Az érzés, amikor a német nyelvtanulás élménnyé válik

Már 2013 óta alkalmazzuk a német nyelvet tanuló gyerekekkel nyelvtanfolyamaink és táboraink alatt az élménypedagógia módszerét, és elképesztő sikerekről számolhatunk be! Bence történetét például ITT olvashatod, de rajta kívül is még nagyon sokan fejlesztették némettudásukat az élménypedagógia módszerével táborainkban.

Éveken át kérdezték tőlünk a szülők a németes táborváró találkozókon, hallván a gazdag programkínálatot: mikor jöhetnek ők is hozzánk német nyelvtanfolyamra Bécsbe? Elérkezett az idő, és elindítottuk felnőtteknek szóló, élménypedagógián alapuló nyelvtanfolyamainkat is!

városfelfedezés

Bécs felfedezése interaktív német nyelvtanfolyamon

Na de mi az az élménypedagógia, és miért tesz hatékonyabbá egy német nyelvtanfolyamot?

Az élménypedagógia lényege röviden az, hogy élményeken keresztül gyakoroltatja a német nyelvet a nyelvtanulóval. Rengeteg pozitív hatása van: először is, hatalmas önbizalmat ad. Képzeld el, hogy végre alkalmad nyílik a német nyelvet anyanyelviekkel használni, és ők megértik a mondandódat, reagálnak is rá, és rájössz, hogy amit eddig tanultál, az igenis ott van benned! Másodszor, ez a benned lévő passzív némettudás végre utat tör a felszínre és elkezdesz – észrevétlenül – egyre több kifejezést, egyre választékosabb nyelvezetet használni. Harmadszor, azon veszed észre magad, hogy már nem félsz megszólalni németül, és alig várod az újabb és újabb lehetőségeket, hogy megcsillanthasd nyelvtudásod! És még folytathatnám… (Egy tévéinterjúban is beszélünk a módszerről.)

Hogyan működik az élménypedagógia német nyelvtanfolyamainkon?

Tulajdonképpen az egész programunk ezen alapszik. Akár kezdő vagy, akár német középfokú nyelvvizsgára készülsz, megtapasztalhatod, mennyire hatékony ez a módszer! Minden nap 3 óra német foglalkozás van, amik során elsősorban a projektfeladatokat részesítjük előnyben, hogy minél aktívabb lehess az órákon. (Német középfokú nyelvvizsgára felkészítő nyelvtanfolyamunk során ehhez hozzájönnek a típusfeladatok és megoldási módszereik átadása is.)

Ez eddig talán semmi különös, de amiben igazán különleges ez a német nyelvtanfolyam, azok a délutáni interaktív programok! Minden délután nyakunkba vesszük Bécs városát, és egy érdekes, izgalmas programon vehetsz részt! Tudtad, hogy rengeteg izgalmas múzeum van Bécsben? Ilyen például a Haus der Musik (Zene háza – ld kép), ahova mi is rendszeresen ellátogatunk. A program során egyénileg vagy párokban német nyelvi feladatokat, küldetéseket kaptok, és természetesen végig németül beszélünk. A küldetések lényege, hogy minél több alkalmad legyen az eddig tanultak és a délelőtti új anyagok aktív használatára. Lesz olyan délután, hogy elkísérünk egy-egy ilyen programra, de olyan is, hogy például egy általunk fejlesztett városnéző németes kvíz-applikációval fedezheted fel a várost.

Haus der Musik

Élmények a bécsi Haus der Musikban a német nyelvtanfolyam részeként

Szeretnél te is részt venni egy ilyen német nyelvtanfolyamon?

Ha szeretnéd anyanyelvi környezetben, élményeken keresztül fejleszteni a német nyelvtudásod, nincs más dolgod, mint jelentkezni német nyelvtanfolyamunkra! Várunk Bécsbe! Bis bald!

(Felnőtteknek 2021-ben középfokúra felkészítő német nyelvtanfolyamot indítunk, de a tervek között szerepel alapszintű és üzleti német nyelvtanfolyamok indítása is. Kövess minket, és értesíteni fogunk róla!)

 

Kérdésed lenne a német nyelvtanfolyamokkal kapcsolatban? Fordulj hozzánk bizalommal, jelentkezz ingyenes konzultációnkra, hogy átbeszéljük, miben tudunk Neked segíteni! 

Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, hogy elsőként értesülj az új blogbejegyzésekről!

Iratkozz fel blogértesítőnkre, és hetente elküldjük Neked a legújabb bejegyzéseinket!