Német nyelvtanulás kezdőknek – 3+1 tipp

Német nyelvtanulás kezdőknek – hogyan légy már az elejétől hatékony? Olvasd el tippjeinket!

Tippek kezdő német nyelvtanuláshoz

Német nyelvtanulás kezdőknek – célok kitűzése

Jó esetben lelkesen állsz neki a német nyelvtanulásnak, beleadsz apait-anya(g)it – aztán eltelik néhány hét, és kezded nyűgnek érezni a tanulást, ráadásul kialakulóban van egy nagy zűrzavar is a fejedben a nyelvtani szerkezeteket illetően.

Hogyan tudnád elkerülni, hogy tehernek érezd a némettanulást? Hogyan tudnád fenntartani ezt – az első szerelmes hónapokhoz hasonló – kezdeti lelkesedést?

Az alábbi tippekkel ebben leszünk a segítségedre. Gondold át a válaszaid, vagy akár írd is le őket! Akkor is, ha már nem vagy kezdő német nyelvtanuló, hiszen a hatékony, átgondolt nyelvtanulást elkezdeni sosem késő!

  1. Mi a célod a német nyelvtanulással? Mi motivál?

Kezdő nyelvtanulóként is legyen egy NAGY CÉLOD, és képzeld el azt az állapotot, amikor már elérted. Hogy érzed magad? Mi változott az életedben? Lebegjen ez a cél előtted mindig, amikor tanulsz! Akár le is írhatod, rajzolhatod, ki is tűzheted a falra, hogy mindig lásd, miért is tanulsz.

(Ha például szeretnél fesztelenül és magabiztosan beszélgetni német anyanyelvű kollégáiddal, képzeld bele magad egy ilyen helyzetbe. Képzeld el, milyen érzés németül prezentálnod egy meetingen. Milyen változásokat fog ez hozni az életedben?)

TIPP: A NAGY CÉLT bontsd le kisebb célokra is, melyekhez rendelj határidőket! Ebben érdemes segítséget kérned például egy német nyelvtanártól vagy egy nyelvi coachtól, hogy a céljaid reálisak legyenek.

 

  1. Milyen erőforrásaid vannak, melyek / akik segíthetnek kezdő német nyelvtanulóként?

Gondold át, mik az erősségeid (pl szorgalmas és kitartó vagy, bátran kommunikálsz idegen nyelveken) és mik a gyengeségeid (pl szeretsz halogatni). Hogyan tudnád a gyengeségeidet kiküszöbölni?

Írd össze azt is, kik lehetnek segítségedre a nyelvtanulásban (nyelvtanár, német anyanyelvi barát vagy rokon, nyelvi coach, németül jól beszélő barát, stb.)

És végül gondold át, hogy a kezdő német nyelvtanuláshoz milyen forrásokat fogsz használni! Ne legyen sok, de lehetőleg minden készséget tudj fejleszteni velük!

TIPP: Kezdő németeseknek érdemes egy tankönyvbe beruházni és amellé választani még esetleg kiegészítő könyveket. Egy német nyelvtanár vagy akár idegennyelvi könyvesbolti eladó is tud ebben segítségedre lenni. Olyat válassz, ami a célodnak megfelelő!

 

  1. Mikor és mennyi időt tudsz nyelvtanulásra szánni?

Tervezd meg egy hetedet úgy, hogy felírod, mikor és mennyi időt fogsz foglalkozni a német nyelvtanulással. Kezdő szinten érdemes minden nap foglalkozni vele, ha csak 20 perced is van rá egy adott napon. Írd fel azt is, mikor, mit fogsz tanulni aznap, melyik készséget fejleszted.

TIPP: Eleinte tervezz be kevesebbet, sok ismétléssel. Néhány hét alatt beáll egy rendszer, és látni fogod, milyen ütemben tudsz haladni. Így válik majd szokássá a nyelvtanulás!

Tervezd meg a némettanulást!

Német nyelvtanulás kezdőknek – tervezd be a napjaidba!

+1 Élvezd és használd a német nyelvet – kezdő nyelvtanulóként is!

Keresd meg mi az, ami tetszik a német nyelvben és a nyelvtanulásban, mi az, ami motiválóan hat rád! És már kezdő nyelvtanulóként is keresd a lehetőségeket, hogy aktívan is használhasd, gyakorolhasd a tanultakat!

 

Kezdő német nyelvtanulás érdekel? Elakadtál a német nyelv tanulásában? Fordulj hozzánk bizalommal, jelentkezz ingyenes konzultációnkra, hogy átbeszéljük, miben tudunk Neked segíteni! Az üzenetbe csak írd be: „ingyenes konzultációt szeretnék”.

 

Következő blogbejegyzésünkben a német nyelv alapjainak rejtelmeibe vezetünk be. Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, hogy elsőként értesülj az új bejegyzésekről!