Német nyári tábor 2023

A német nyári tábor 2023-ban is megrendezésre kerül a tőlünk megszokott dinamikával, sok-sok élménnyel és programmal és persze németezéssel! Az idei német nyelvi nyári tábor időpontja: 2023.július 2-9 között lesz!

Ami idén sem változik:

  • küldetésünk, hogy a német nyelvtanulók élményeken keresztül gyakorolják a németet
  • törekvésünk, hogy amellett, hogy szuperül érzik magukat, növeljük magabiztosságukat és önbizalmukat
  • kis csoportok, hogy az egyéni igényekre is tudjunk koncentrálni

TUDNIVALÓK?

 

1. Szállás a német nyári tábor alatt

Az elmúlt években számos panziót, magánszállást és hostelt is kipróbáltunk, hogy a gyerekeknek minél változatosabb és otthonosabb környezetet biztosíthassunk a  tanuláshoz. Az egyik leginkább bevált szállásformának a hostelt találjunk, ahol a gyerekek nem csak biztonságos körülmények között aludhatnak és tanulhatnak, de ahol sok más német anyanyelvű gyerkőccel is találkozhatnak, szórakozhatnak a szabadidőben. Ezt a fajta nyelvtanulást sem szabad lebecsülni, ilyenkor a gyerekek spontán környezetben rengeteget tanulnak társaiktól! Ezért idén is nagy valószínűséggel egy ilyen szállás mellett döntünk majd Bécs belvárosában.

A hostelben a gyerekek számos közösségi teret igénybe vehetnek, igy a tanulás is több helyszínen valósulhat meg

 

A hostelben a gyerekek szabadon játszhatnak más osztrák gyerekekkel

 

A tavalyi évben a hostelben részt vettünk egy gyerek-koktélozáson, egy karaoke esten és egy film esten is. Természetesen mind németül zajlott

 

Német filmest popcornnal és minden jóval

 

A hostel egy nemzetközi szállásforma, ahol a közös nyelv a sok vendég között sokszor csak a német nyelv lehet, igy is sarkallva a gyerekeket a szabadidőben történő német nyelvhasználatra is

 

Játékos tanulás, projektmunkák a nap folyamán

2. Nyári tábor programok

Általában úgy épül fel a nyári német tábori program, hogy a délelőtti német foglalkozásokat délutáni interaktív programok követik, melyek során feladatok, kihívások segítségével tovább gyakorolhatják a gyerekek a németet. Ez a sikeres koncepció garantálja, hogy a tanulók játékosan fejlesszék tudásukat, a délelőtt elsajátított tudásanyagot a délután folyamán oldott környezetben alkalmazzák és így mélyítik el tudásukat. A bécsi programokat pedig úgy szervezzük, hogy a kevésbé népszerű időpontokban látogatjuk meg a kedvelt helyszíneket.

 

3. Utazás a német táborba

A ki-és hazautazás idén is Budapest-Bécs-Budapest vonalon, busszal vagy vonattal fog történni, együtt utazunk, a gyerekeket mi kísérjük az úton. Ezen 2023-ban sem változtatunk, természetesen az utazás során be fogjuk tartani a biztonsági előírásokat és ügyelni fogunk rá, hogy a gyerekek is végig betartsák őket.

 

Még többet ITT olvashatsz a német nyári táborról, és ITT tudtok jelentkezni (érdemes mielőbb, mert kis csoportokról van szó és kevés helyünk maradt).

Várunk szeretettel, bis bald!

Barbi és Zsuzsi

Tudtad? Német tanfolyamainkon és táborainkban élményeken keresztül gyakorolhatod a németet! Kérdésed lenne? Fordulj hozzánk bizalommal, jelentkezz ingyenes konzultációnkra, hogy átbeszéljük, miben tudunk Neked segíteni! 

Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, kedveld Facebook és Instagram oldalunkat, hogy elsőként értesülj az új blogbejegyzésekről!

Iratkozz fel blogértesítőnkre, és hetente elküldjük Neked a legújabb bejegyzéseinket!